church13

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ на ПЛОВДИВСКАТА ДУХОВНА АКАДЕМИЯ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ за началото на учебната година

28 август 2014 18:06, Българска Патриаршия, http://www.bg-patriarshia.bg

На 1 септември 2014 г. в Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” – Пловдив се открива новата учебна година за първия випуск студенти.

От 8,00 ч. ще бъде отслужен празничен молебен и водосвет в храма на Академията.

От 8,30 ч. започват учебните занятия на студентите задочно обучение. Програмата стартира с предмета „Въведение в богословието”, който ще бъде воден от духовния наставник на висшето училище Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай .

Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” стартира с общо 73 студенти, от които 15 са жени. За задочна форма на обучение са се записали 55 човека, 18 – за редовна. Курсът на обучение в Духовната академия е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование.

В учебния план основният акцент се поставя върху богослужебната подготовка на студентите (участие в богослужението с четене, пеене и проповед), върху библейската и патристична култура, върху изучаването на класическите езици с оглед свободното ползване на първоизворите и върху догматическото и нравственото богословие.

Учебните занятия ще бъдат водени в специално пригодена аула в сградата на Академията. Студентите могат да се възползват от възможността да живеят в пансиона, с който разполага висшето учебно заведение.

Учебната година за студентите редовно обучение ще започне на 1 октомври 2014 г.

~~~

За Академията

Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” е висше богословско училище под ръководството на Св. Синод на Българската православна църква-Българска Патриаршия. Тя е продължител на традицията на Духовната академия от 1950-1991 г.

Академията подготвя свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др. Завършилите Академията могат да се реализират в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация.

ПРАВОСЛАВНА ДУХОВНА АКАДЕМИЯ „Св. св. Кирил и Методий”Гр. Пловдив 4000 бул. „Шести септември“ № 181

Тел./факс: 032/ 664 354

info@duhovna-akademia.org

www.duhovna-akademia.org

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>