Православна духовна академия отваря врати за студенти

17 март 2014 г., www.plovdivskinovini.com

Православна духовна академия “Св. св. Кирил и Методий” отваря врати в Пловдив за първия випуск студенти през учебната 2014/2015 година. Духовен наставник на Академията е Негово Високопреосвещенство пловдивски митрополит Николай, ректор е ставрофорен свещеноиконом Добромир Костов, научи PlovdivskiNovini.com. Във висшето научно-богословско и образователно учебно заведение се приемат мъже и жени с православно вероизповедание, успешно издържали приемния изпит. Мъжете могат да избират между редовна и задочна форма на обучение, а за жените е предвидена единствено възможността за задочно обучение. За всички студенти е осигурено общежитие.

Богословското образование в Православната духовна академия се придобива за 4 (четири) години. Завършилите могат да се реализират като свещенослужители, църковнослужители и учители по вероучение.

Катедрите в Православната духовна академия “Св. св. Кирил и Методий” са четири – Библейско богословие, Систематично богословие,  Историческо богословие и Практическо богословие.  По програма учебните занятия на студентите се провеждат в сградата на Пловдивската духовна семинария “Св. св. Кирил и Методий”, която е определена и за седалище на Православната академия.  Предвидено е в едноименния учебен параклис,  студентите богослови ежедневно (сутрин и вечер) да участват в богослужението като четци, певци, проповедници и иподякони с учебно-практическа цел.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>