Новата духовна академия търси жени задочнички

02 април 2014 г., www.novinar.bg

Първата духовна академия на Българската православна църква (БПЦ) в Пловдив започва набирането на студенти. Учебното заведение отваря врати на 1 септември тази година. То бе създадено с благословията на Светия синод по молба на пловдивския владика Николай.

Той е натоварен с мисията да бъде духовен наставник на новосъздаденото висше училище. Православната академия ще се помещава в сградата на Пловдивската духовна семинария, а неин ректор ще бъде ставрофорен иконом Добромир Костов.

Финансирането на висшето училище ще се осъществява от БПЦ. Студенти в академията могат да бъдат всички български граждани, завършили средно образование.

Предлагат се две форми на обучение – редовно и задочно. Редовни студенти обаче могат да бъдат само мъже. Те ще бъдат настанявани на пансион в спалните на Семинарията. Жените ще могат да бъдат само задочнички.

Според учебния план, одобрен от Светия синод, обучението ще е в 8 семестъра. Задочниците започват занятия през септември, а редовните студенти – през октомври. Приемът вече е отворен.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>