verification5

Духовна академия „Св. св. Кирил и Методий“ започва прием на документи

http://plovdivskinovini.com

От днес започва приемът на документи за кандидатстване в новосъздадената Православна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Пловдив за учебната 2014/2015 учебна година.

Курсът на обучение в Духовната академия е четиригодишен (осем семестъра), като успешно завършилите студенти получават диплома за висше богословско образование. Те могат да се реализират като свещенослужители, църковнослужители, учители за българските духовни училища и др., а също така и в областта на християнската просвета, духовната култура и църковната администрация.

Формите на обучение са две – редовна и задочна. Жени могат да кандидатствам само за задочна форма на обучение.

Кандидат-студентският изпит е събеседване по предварително обявени теми. Класирането на кандидатите става по бал, който се формира от общия успех от дипломата за средно образование, оценките по БЕЛ  и История, и оценката от кандидатстудентския изпит.

Без изпит в Духовната академия постъпват само завършилите духовни семинарии и паралелен курс при Софийската духовна семинария при общ успех от дипломата Добър 4.00

Документи се приемат всеки работен ден от 8,30 ч. – 17,00 в канцеларията на Академията на адрес: гр. Пловдив, бул. „Шести септември“ № 181 до 30 юни 2014 г.

или на e-mail: info@duhovna-akademia.org

За справки и допълнителна информация: тел./факс: 032/ 664 354, www.duhovna-akademia.org

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>